Vepřové na bosenský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 764 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 56 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 205 mg
- Draslík 438.6 mg
- Vláknina 6866 mg
- Vitamín A 6866 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6325.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
-
2
V pánvi na rozehřátém oleji maso zprudka orestujeme. Když má zlatou kůrku, přidáme k němu nadrobno pokrájenou cibuli, omytá pokrájená rajčata s paprikou. (Rajčata krájíme na kostky a papriky bez jádřinců na nudličky.) Vše osolíme, opepříme, promícháme, přilijeme 2 dl vody a necháme dusit pod poklicí přibližně 1 hodinu.
-
3
Když je maso měkké, přilijeme smetanu, promícháme a ihned odstavíme z plotny.