Roláda plněná hráškovým pyré
Suroviny
- 250 g Vepřové maso mleté
- 250 g Hovězí maso mleté
- 50 g Strouhanka
- 500 g Hrášek
- 20 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1.5 dl Smetana jihočeská zakysaná15%
- 0.5 dl Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 42 g
- Sodík 988 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 225.3 mg
- Draslík 801.7 mg
- Vláknina 14416.5 mg
- Vitamín A 14416.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomleté vepřové a hovězí maso dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli, petržel, vejce, sůl a pepř, vše dobře promícháme a odložíme do chladničky na 1 hodinu. Uvaříme zelený hrášek doměkka, scedíme a propasírujeme do mísy (můžeme použít i hrášek sterilovaný), přidáme mléko, máslo a sůl. Z těchto surovin vymícháme hladké pyré bez hrudek. Můžeme použít i elektrický šlehač.
-
2
Na vál položíme pečící papír, posypeme ho strouhankou a na strouhanku rozložíme pomleté maso do čtverce. Hráškové pyré rovnoměrně rozetřeme na plát masa a opatrně pomocí papíru zabalíme roládu a vložíme ji na pekáč. Roládu přelijeme rozpuštěným sádlem a pečeme při 180°C přibližně 1 hodinu. Roládu občas podlejeme vodou a poléváme výpekem. Když je roláda upečená, celou ji přelijeme zakysanou smetanou a necháme zapéct dozlatova.
-
7