Roláda plněná hráškovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 50 g Strouhanka
  • 500 g Hrášek
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 dl Smetana jihočeská zakysaná15%
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 988 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 225.3 mg
  • Draslík 801.7 mg
  • Vláknina 14416.5 mg
  • Vitamín A 14416.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomleté vepřové a hovězí maso dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli, petržel, vejce, sůl a pepř, vše dobře promícháme a odložíme do chladničky na 1 hodinu. Uvaříme zelený hrášek doměkka, scedíme a propasírujeme do mísy (můžeme použít i hrášek sterilovaný), přidáme mléko, máslo a sůl. Z těchto surovin vymícháme hladké pyré bez hrudek. Můžeme použít i elektrický šlehač.

  • 2

    Na vál položíme pečící papír, posypeme ho strouhankou a na strouhanku rozložíme pomleté maso do čtverce. Hráškové pyré rovnoměrně rozetřeme na plát masa a opatrně pomocí papíru zabalíme roládu a vložíme ji na pekáč. Roládu přelijeme rozpuštěným sádlem a pečeme při 180°C přibližně 1 hodinu. Roládu občas podlejeme vodou a poléváme výpekem. Když je roláda upečená, celou ji přelijeme zakysanou smetanou a necháme zapéct dozlatova.

  • 7

Komentáře k receptu