Grilované jehněčí řízky se salsou z cherry rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 826 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 60 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 198 mg
- Draslík 1174.9 mg
- Vláknina 2479.8 mg
- Vitamín A 2479.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Gril si předem rozehřejeme na střední teplotu. Do grilovací pánve rozložíme řízky, které potřeme polovinou pesta a grilujeme 4-5 minut. Řízky v grilovací pánvi obrátíme, potřeme druhou polovinou pesta a grilujeme další 4 minuty.
-
2
Mezitím si připravíme salsu z cherry rajčátek. Hořčici, olej, ocet a med smícháme v misce. Do této směsi vložíme rozpůlená rajčata, jemně nasekanou cibulku a mícháme tak dlouho, dokud se nám vše nepokryje směsí.Ochutíme a přidáme čerstvou bazalku.
-
3
Řízky z grilu podáváme se salsou a dozdobíme několika lístky bazalky.