Parmice nachová s paprikami a fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 12 g Vinné listy
  • 2 g Tymián čerstvý
  • 450 g Parmice
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 55.1 mg
  • Draslík 968.9 mg
  • Vláknina 9512.3 mg
  • Vitamín A 9512.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi zahřejeme olej. Přidáme papriky nakrájené na proužky, fenykl pokrájený na kolečka, prolisovaný česnek, tymián a při střední teplotě za občasného zamíchání 20 minut opékáme. Zelenina musí být měkká, nesmí však zhnědnout.

  • 2

    Naložené listy vinné révy opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme je papírovými utěrkami. Důkladně omyjeme citron a odkrojíme 4 tenká kolečka, která ještě rozpůlíme. Z půlky citronu si nastrouháme kůru.

  • 3

    Do břišní dutiny ryb vložíme nakrájený citron a snítky tymiánu. Ryby zlehka potřeme olivovým olejem, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Každou rybu zabalíme do listů vinné révy tak, aby byla celá schovaná. Připravené ryby položíme na směs papriky a fenyklu na pánvi, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 12-15 minut. Maso musí být dostatečně křehké.

  • 5

    Hotové ryby na talíři rozbalíme, obložíme fenyklem, paprikou a ozdobíme zbývajícím tymiánem.

Komentáře k receptu