Parmice nachová s paprikami a fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 6 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 55.1 mg
- Draslík 968.9 mg
- Vláknina 9512.3 mg
- Vitamín A 9512.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi zahřejeme olej. Přidáme papriky nakrájené na proužky, fenykl pokrájený na kolečka, prolisovaný česnek, tymián a při střední teplotě za občasného zamíchání 20 minut opékáme. Zelenina musí být měkká, nesmí však zhnědnout.
-
2
Naložené listy vinné révy opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme je papírovými utěrkami. Důkladně omyjeme citron a odkrojíme 4 tenká kolečka, která ještě rozpůlíme. Z půlky citronu si nastrouháme kůru.
-
3
Do břišní dutiny ryb vložíme nakrájený citron a snítky tymiánu. Ryby zlehka potřeme olivovým olejem, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Každou rybu zabalíme do listů vinné révy tak, aby byla celá schovaná. Připravené ryby položíme na směs papriky a fenyklu na pánvi, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 12-15 minut. Maso musí být dostatečně křehké.
-
5
Hotové ryby na talíři rozbalíme, obložíme fenyklem, paprikou a ozdobíme zbývajícím tymiánem.