Kyperská jehněčí pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 285 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Těstoviny konzumní
  • 350 g Jehněčí hřbet
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 125 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Bobkový list
  • 4 kávová lžička Petržel kudrnka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 402 mg
  • Vláknina 3432.2 mg
  • Vitamín A 3432.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Do jehněčího ramínka uděláme ostrým nožem zářezy, do kterých vložíme připravený česnek.

  • 2

    Rajčata vyklopíme se šťávou na pekáč, přidáme tymián, petrželku, bobkový list a navrch položíme kůží nahoru připravené maso. Pekáč důkladně přikryjeme alobalem (lesklou stranou dolů). Vložíme takto do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme 3,5-4 hodiny.

  • 3

    Maso z pekáče vyjmeme a odložíme. Z rajčat vznikne hustá omáčka, z jejíhož povrchu sebereme co nejvíce tuku. K rajčatům přidáme vodu, těstoviny a zamícháme. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme ještě trochu vody. Podle chuti osolíme a opepříme. Vrátíme na pekáč maso.

  • 4

    Pekáč opět zakryjeme alobalem a na 15 minut vrátíme do trouby. Když už jsou těstoviny měkké, vyjmeme bobkový list. Maso necháme 10 minut odpočinout a pak je nakrájíme na tenké plátky. Na talíři ozdobíme tymiánem.

Komentáře k receptu