Telecí kotlety v česnekovém pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 833 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 41 g
- Sodík 714 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 1582.9 mg
- Vláknina 11891 mg
- Vitamín A 11891 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K přípravě česnekového pyré použijeme horní část hlaviček česneku, které vložíme do pekáčku oříznutou stranou nahoru, pokapeme olivovým olejem, posypeme tymiánem a přikryjeme fólií. Pečeme asi 50 minut při teplotě 180°C. Necháme vychladnout a poté česnek vymačkáme ze stroužku a rozmixujeme.
-
2
Uvaříme brambory, scedíme a rozmačkáme. Přidáme do nich olivový olej, kapary a polovinu připraveného česnekového pyré, vše společně promícháme, osolíme a opepříme a dáme stranou.
-
3
Telecí maso osmahneme na pánvi s olivovým olejem, poté maso přendáme na rošt do pekáčku. Maso protřeme zbývajícím česnekovým pyré, posypeme tymiánem, osolíme a opepříme, přidáme polovinu vína a vývaru a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 20 minut.
-
4
Do zbylé šťávy na pánvi přidáme zbytek tymiánu, vína a vývaru a vaříme 5 minut, dokud se 1/3 šťávy neodpaří.
-
5
Telecí maso podáváme s omáčkou a připravenými šťouchanými brambory.