Srnčí paprikáš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 838 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 36 g
- Sodík 664 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 285.4 mg
- Draslík 841.3 mg
- Vláknina 1357.2 mg
- Vitamín A 1357.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí plec omyjeme a pokrájíme na malé kousky.
-
2
V hrnci na oleji osmažíme dorůžova nadrobno pokrájenou cibuli,
-
3
přidáme k ní srnčí maso s nadrobno posekaným česnekem. Maso s cibulí restujeme dozlatova, opepříme a zalijeme červeným vínem, rumem a koňakem. Přikryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě.
-
4
Slaninu s játry nakrájíme na kostičky, zelenou petrželovou nať nakrájíme nadrobno a vše přidáme k masu.
-
5
Dusíme do změknutí masa a nakonec pokrm osolíme podle chuti.