Kuře pečené na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Kuře
  • 4 dl Víno bílé
  • 0.09 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1106 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 787 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 330.8 mg
  • Draslík 874.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kuře naporcujeme, porce osolíme.

  • 2

    Na pekáč dáme rozehřát olej s máslem a porce kuřete dozlatova opečeme.

  • 3

    Pak přidáme rajčatový protlak, bílé víno, promícháme a dáme upéct do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut při 200 °C, během pečení porce kuřete otáčíme a poléváme výpekem.

Komentáře k receptu