Vepřová kýta v těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 9 ks Česnek
  • 9 dl Voda pitná
  • 2 kg Vepřová kýta
  • 0.75 kg Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 885 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 870 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 167.5 mg
  • Draslík 860.2 mg
  • Vláknina 6142.5 mg
  • Vitamín A 6142.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu omyjeme a celou důkladně potřeme rozetřeným česnekem se solí.

  • 2

    Na vál dáme hladkou mouku, do které přiléváme pomalu vodu a pomocí vidličky a rukou vypracujeme tuhé těsto. Bochánek těsta rozválíme válečkem na tenkou placku, do které maso zabalíme.

  • 3

    Kýtu dáme na pekáč bez tuku a v dobře vyhřáté troubě pečeme 2 hodiny

  • 4

    při mírné teplotě 175 °C. Těsto během pečení potíráme vodou a otáčíme, aby se upeklo stejnoměrně. Upečené maso nakrájíme na plátky, až trochu vychladne.

  • 5

    Podáváme se sladkokyselou okurkou nebo naloženými paprikami.

Komentáře k receptu