Skopový guláš se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 500 g Skopová plec
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 3 ks Česnek
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 4 dl Voda pitná
  • 0.02 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 32.5 mg
  • Draslík 326.7 mg
  • Vláknina 4976.5 mg
  • Vitamín A 4976.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso umyjeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej a maso prudce osmažíme ze všech stran.

  • 3

    Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, červenou papriku, sůl, promícháme s masem a pod pokličkou dusíme 15 minut.

  • 4

    K masu přilijeme 2 dl horké vody a pomalu vaříme 1 hodinu. Během vaření občas promícháme.

  • 5

    Ve zbývající vodě rozmícháme rajčatový protlak, majoránku a kmín, směs přilijeme k masu, promícháme a dusíme další hodinu.

  • 6

    Těsně před podáváním guláše zamícháme 1/4 l zakysané smetany a dochutíme solí.

  • 8

Komentáře k receptu