Kebab s jogurtem a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 837 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 58 g
- Sodík 828 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 163.8 mg
- Draslík 437.2 mg
- Vláknina 9650 mg
- Vitamín A 9650 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1794.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou cibuli nadrobno nakrájíme a posolíme.
-
2
Osolenou cibuli vložíme do gázy nebo do jemného plátna a vymačkáme z ní co nejvíce šťávy.
-
3
Jehněčí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kostky, které vložíme do hlubší mísy, přelijeme šťávou z cibule, přilijeme 1 dl
-
4
olivového oleje, promícháme a necháme v chladničce 1 hodinu odležet.
-
5
Mezitím si okrájíme chleba od kůrek, střídku chleba pokrájíme na kostky, pokapeme je rozehřátým máslem a opečeme v předehřáté troubě při 175° C dozlatova.
-
6
Maso vyndáme z oleje, necháme odkapat a napichujeme na jehly tak, aby se kostky masa nedotýkaly.
-
7
Grilujeme na roštu za častého otáčení přibližně 15 minut.
-
8
Rajčata spaříme, oloupeme, pokrájíme a dáme je pod pokličku dusit.
-
9
Servírujeme tak, že na talíř dáme opečené kostky chleba, poklademe na něj grilovaný kebab, na maso navrstvíme podušená rajčata a přelijeme osoleným jogurtem.