Závitky s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 92 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 6 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 58.5 mg
- Draslík 107.8 mg
- Vláknina 1394.6 mg
- Vitamín A 1394.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Natvrdo uvařená, oloupaná a nadrobno pokrájená vejce, okapaného tuňáka a nakrájený kopr dáme do misky, rozmačkáme, důkladně promícháme. Opatrně (aby zachovalo svou strukturu) vmícháme rajče, oloupané, zbavené semen a drobně nakrájené. Přidáme sůl, cayenský pepř, promícháme.
-
2
Kratší stranou k sobě rozložíme jeden plátek těsta filo. Ostatní plátky přikryjeme vlhkým ubrouskem. Ve vzdálenosti 1 cm od spodního okraje a 2,5 cm od obou delších okrajů rozložíme zhruba 1 lžíci připravené náplně.
-
3
Okraj těsta přehneme přes náplň, jednou otočíme, poté přehneme i okraje na obou stranách. Pokračujeme v zabalování náplně až do konce. Okraj těsta navlhčíme olejem a přitiskneme. Stejným způsobem postupujeme i u ostatních 17 závitků, dokud nespotřebujeme všechnu náplň.
-
4
Na pánvi rozehřejeme na 180 - 190°C vrstvu oleje vysokou asi 2,5 cm. Pro odhad správné teploty můžeme použít kostičku staršího pečiva, které při této teplotě zhnědne za půl minuty.
-
5
Závitky smažíme ze všech stran do zlatova. Přebytečný tuk z nich odsajeme papírovými utěrkami. Hotové závitky posypeme mořskou solí. Podáváme horké nebo vlažné se srpečky citronu.