Pljeskavice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 0.13 dl Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 395.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté hovězí a vepřové maso dobře promícháme, přidáme sůl a znovu dobře promícháme (hněteme až 5 minut).

  • 2

    Maso necháme chvíli odpočinout, potom vytvarujeme placky 5 cm vysoké, které buď grilujeme na roštu dozlatova nebo smažíme v pánvi na rozpáleném oleji.

  • 3

  • 4

Komentáře k receptu