Burek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 70 g Sádlo škvařené
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 776 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 450 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 178.7 mg
  • Draslík 438.6 mg
  • Vláknina 8393 mg
  • Vitamín A 8393 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme mleté hovězí a vepřové maso, drobně pokrájenou cibuli, 1 vejce, pepř a sůl.

  • 2

    Vše dobře promícháme a necháme v chladu odpočinout.

  • 3

    Mezitím si připravíme těsto.

  • 4

    Na vál si dáme hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do kterého dáme syrové vajíčko, olej, ocet, sůl a vodu dle potřeby.

  • 5

    Vše promícháme pomocí vidličky a rukama vypracujeme středně tuhé těsto, které rozdělíme na 5 dílů.

  • 6

    Z každého dílu vyválíme tenké obdélníkové pláty, které necháme chvilku proschnout.

  • 7

    Masovou směs si rozdělíme též na 5 dílů.

  • 8

    Na každý plát naneseme díl masové směsi, rozetřeme a po délce pevně zavineme jako závin.

  • 9

    Všechny záviny poskládáme vedle sebe na vymazaný plech sádlem a dáme péct na 1 hodinu do dobře vyhřáté trouby.

  • 10

    Pečeme při 170 stupních C a občas záviny během pečení propíchneme vidličkou.

  • 11

    Před dopečením burek potřeme olejem.

Komentáře k receptu