Čufty s rýží
Suroviny
- 700 g Hovězí maso mleté
- 120 g Rýže loupaná
- 150 g Sádlo škvařené
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Citrony
- 4 ks Vejce slepičí
- 0.75 l Voda pitná
- 3 dl Zakysaná smetana
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Sůl
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 929 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 67 g
- Sodík 763 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 429.2 mg
- Draslík 894.1 mg
- Vláknina 4713.8 mg
- Vitamín A 4713.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomleté hovězí maso dáme do mísy, přidáme dobře promytou rýži, celé vajíčko, nadrobno nakrájenou petrželku, 100g sádla, papriku, sůl, pepř a dobře vše promícháme.
-
2
Ze směsi vytvoříme kuličky, obalíme je v mouce a poskládáme na dno hrnce.
-
3
Kuličky zalijeme osolenou vodou a dáme vařit.
-
4
Na pánvi si ze zbytku sádla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou pomalu přimícháme do vývaru k masu.
-
5
Čufty vaříme do doby, pokud nezměkne rýže.
-
6
Uvařené čufty vyndáme na talíř a hrnec odstavíme z plotny.
-
7
Tři žloutky zamícháme do smetany a vlijeme za stálého míchání do omáčky, kterou už nevaříme.
-
8
Omáčku dochutíme šťávou z jednoho citronu a čufty na talíři polijeme.
-
11