Čufty s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Hovězí maso mleté
  • 120 g Rýže loupaná
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.75 l Voda pitná
  • 3 dl Zakysaná smetana
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 929 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 763 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 429.2 mg
  • Draslík 894.1 mg
  • Vláknina 4713.8 mg
  • Vitamín A 4713.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomleté hovězí maso dáme do mísy, přidáme dobře promytou rýži, celé vajíčko, nadrobno nakrájenou petrželku, 100g sádla, papriku, sůl, pepř a dobře vše promícháme.

  • 2

    Ze směsi vytvoříme kuličky, obalíme je v mouce a poskládáme na dno hrnce.

  • 3

    Kuličky zalijeme osolenou vodou a dáme vařit.

  • 4

    Na pánvi si ze zbytku sádla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou pomalu přimícháme do vývaru k masu.

  • 5

    Čufty vaříme do doby, pokud nezměkne rýže.

  • 6

    Uvařené čufty vyndáme na talíř a hrnec odstavíme z plotny.

  • 7

    Tři žloutky zamícháme do smetany a vlijeme za stálého míchání do omáčky, kterou už nevaříme.

  • 8

    Omáčku dochutíme šťávou z jednoho citronu a čufty na talíři polijeme.

  • 11

Komentáře k receptu