Jablkové knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tvaroh tvrdý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 160 g Mouka pšeničná hrubá
  • 500 g Jablka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 134 mg
  • Vláknina 6670 mg
  • Vitamín A 6670 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka smícháme v míse s hrubou moukou (140 g) a se špetkou soli. Těsto necháme asi 2 hodiny v chladu odležet.

  • 2

    Z těsta tvarujeme malé knedlíky, které obalíme ve zbylé mouce a zvolna je vaříme v osolené vodě asi 8 minut.

  • 3

    Uvařené knedlíky upravíme na talíře, posypeme nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu