Kyselá zelná polévka
Suroviny
- 150 g Zelí kysané
- 100 g Klobása uzená
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 6 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 118.1 mg
- Vláknina 2625.5 mg
- Vitamín A 2625.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu si na oleji usmažíme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku a umícháme světle hnědou jíšku, přidáme k ní sladkou papriku, krátce orestujeme, vložíme kyselé, nakládané zelí s bobkovým listem, opepříme, zalijeme vodou a vaříme 1/2 hodiny.
-
2
Před koncem vaření vložíme do polévky pokrájenou klobásu, přilijeme 0,5 dl láku ze zelí a povaříme 10 minut.
-
3
Dochutíme solí a podáváme.
-
4