Kyselá zelná polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Zelí kysané
  • 100 g Klobása uzená
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 106 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 118.1 mg
  • Vláknina 2625.5 mg
  • Vitamín A 2625.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu si na oleji usmažíme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku a umícháme světle hnědou jíšku, přidáme k ní sladkou papriku, krátce orestujeme, vložíme kyselé, nakládané zelí s bobkovým listem, opepříme, zalijeme vodou a vaříme 1/2 hodiny.

  • 2

    Před koncem vaření vložíme do polévky pokrájenou klobásu, přilijeme 0,5 dl láku ze zelí a povaříme 10 minut.

  • 3

    Dochutíme solí a podáváme.

  • 4

Komentáře k receptu