Avgholemono

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1.5 dl Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 393 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 93.7 mg
  • Vláknina 758.8 mg
  • Vitamín A 758.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži dobře promyjeme a přidáme ji do vroucího drůbežího vývaru. Teplotu vařiče zmírníme a rýži vaříme pozvolna 15-20 minut. Potom ji odstavíme z plotny. Vajíčka rozšleháme a opatrně do nich vmícháme citronovou šťávu a zamícháme je do vývaru. Znovu polévku dáme vařit, ochutíme solí a bílým pepřem a těsně před varem odstavíme.

Komentáře k receptu