Čočková čorba se zvěřinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 128 g
- Sodík 460 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 86.7 mg
- Draslík 1249.2 mg
- Vláknina 36020.5 mg
- Vitamín A 36020.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme přebranou omytou čočku, zalijeme vodou a necháme ji 1 hodinu stát, potom ji dáme vařit. Pokrájíme zeleninu, na másle vše orestujeme, přidáme k čočce a dusíme pod pokličkou.
-
2
Na pánvi rozpustíme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme drobně nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř, kousky srnčí plece, osolíme a dobře osmažíme.
-
3
Na masovém strojku umeleme měkkou podušenou čočku se zeleninou a celý obsah pánve s masem, vše promícháme, rozředíme vodou a povaříme minimálně 1/2 hodiny.
-
4
Odstavíme, dochutíme citronovou šťávou a dosolíme podle chuti.
-
5
Čorbu servírujeme s opraženým kostičkami bílého chleba.
-
8