Čočková čorba se zvěřinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Slanina vepřová
  • 200 g Čočka červená
  • 400 g Srnčí plec
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 128 g
  • Sodík 460 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 86.7 mg
  • Draslík 1249.2 mg
  • Vláknina 36020.5 mg
  • Vitamín A 36020.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme přebranou omytou čočku, zalijeme vodou a necháme ji 1 hodinu stát, potom ji dáme vařit. Pokrájíme zeleninu, na másle vše orestujeme, přidáme k čočce a dusíme pod pokličkou.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme drobně nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř, kousky srnčí plece, osolíme a dobře osmažíme.

  • 3

    Na masovém strojku umeleme měkkou podušenou čočku se zeleninou a celý obsah pánve s masem, vše promícháme, rozředíme vodou a povaříme minimálně 1/2 hodiny.

  • 4

    Odstavíme, dochutíme citronovou šťávou a dosolíme podle chuti.

  • 5

    Čorbu servírujeme s opraženým kostičkami bílého chleba.

  • 8

Komentáře k receptu