Jarní polévka se zeleným hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 500 g Hrášek
  • 1 ks Celer - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 346 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 411.7 mg
  • Vláknina 12791 mg
  • Vitamín A 12791 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji s máslem zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní

  • 2

    2 lžíce hladké mouky a usmažíme jíšku. Vložíme nakrájenou mrkev, nadrobno nasekaný česnek, celerový list a zalijeme 2 l vody.

  • 3

    Po 1/2 hodině vaření polévku scedíme, zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme a vrátíme zpět do vývaru, do kterého dáme na kostky nakrájené brambory a mladý zelený hrášek. Přidáme ještě rajčatový protlak, osolíme podle chuti a povaříme přibližně 20 minut do doby, než hrášek a brambory budou měkké.

  • 4

    Před dovařením přidáme do polévky drobně nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu