Zuccotto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Kakao - prášek
  • 300 g Piškotový korpus vaječný
  • 150 g Čokoláda hořká
  • 90 g Cukr moučkový
  • 25 g Ořechy lískové
  • 25 g Kandovaná citronová kůra
  • 50 g Mandle
  • 36 ml Likér Maraschino (Maraska)
  • 36 ml Ouzo - Metaxa Brandy
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 144.7 mg
  • Draslík 352.8 mg
  • Vláknina 10336.7 mg
  • Vitamín A 10336.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hotový korpus z třeného těsta pokrájíme na pláty o šířce 1 cm a ty rozkrojíme ještě na trojúhelníky.

  • 2

    Likéry smícháme a kousky korpusu jimi pokapeme.

  • 3

    Kulatou mísu o objemu 1 500 ml vyložíme fólií, poklademe díly korpusu, které klademe těsně k sobě bez mezer.

  • 4

    Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou smícháme s moučkovým cukrem, přisypeme třetinu strouhané čokolády, sekané mandle a oříšky, kandovanou kůru. Polovinu krému dáme na připravený korpus a dáme do chladničky.

  • 5

    Zbytek čokolády necháme rozpustit ve vodní lázni, poté ji vmícháme do zbylého krému a přidáme opět ke korpusu. Vršek poklademe zbylým pokrájeným korpusem, zakryjeme fólií a necháme přes noc vychladit.

  • 6

    Hotový dezert vyklopíme z mísy a jednotlivé výseče posypeme střídavě kakaem a moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu