Polévka s kukuřicí a uzenými žebry
Suroviny
- 200 g Brambory
- 400 g Vepřová žebra
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 5 ks Cibule
- 3 ks Kukuřice cukrová
- 2 ks Česnek
- 5 ks Bobkový list
- 2 l Voda pitná
- 1 dl Mléko plnotučné
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 36 g
- Sodík 653 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 89.3 mg
- Draslík 1723.9 mg
- Vláknina 24478 mg
- Vitamín A 24478 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 162.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den před vařením polévky si připravíme marinádu:
-
2
Do 1 litru studené vody dáme očištěnou rozpůlenou cibuli, česnek, ocet, lžičku soli, celý pepř, bobkový list, lžíci majoránky a kmín.
-
3
Marinádu povaříme čtvrt hodiny a necháme vychladnout.
-
4
Do vychladlé marinády vložíme umytá uzená žebra a necháme je do druhého dne marinovat.
-
5
V hrnci na sádle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli. Když je světle růžová, přidáme naporcovaná marinovaná žebra a kukuřici pokrájenou na kolečka. Promícháme, přidáme ještě na kostky nakrájené brambory a znovu krátce osmažíme. Pak vše zalijeme přecezenou marinádou a přilijeme mléko.
-
6
Necháme vařit do doby, dokud nebude maso měkké - vaříme přibližně 1 hodinu.
-
7
Nakonec dochutíme solí a pepřem.