Obloha Financiére

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Slanina vepřová
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Telecí maso přední
  • 100 g Lanýž
  • 200 g Kohoutí maso
  • 100 g Olivy zelené
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 150 ml Víno madeira
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 761 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 163.4 mg
  • Draslík 334.7 mg
  • Vláknina 1615 mg
  • Vitamín A 1615 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso spolu se slaninou umeleme na strojku. Osolíme, opepříme a přidáme špetku mletého muškátového oříšku. Do masa vmícháme vejce a žloutek. Přilijeme smetanu a vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme menší knedlíčky, které vaříme v osolené vodě asi 5 minut.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém orestujeme žampiony a lanýže pokrájené na proužky.

  • 3

    Do pekáčku vložíme knedlíčky, orestované houby, kohoutí maso a rozpůlené olivy bez pecek. Mouku rozmícháme ve vývaru, přilijeme víno a vlijeme do pekáčku. Zakápneme citronovou šťávou a dáme zapéct. Pečeme asi 35 až 40 minut.

Komentáře k receptu