Obloha Financiére
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Slanina vepřová
- 100 g Žampiony čerstvé
- 150 g Telecí maso přední
- 100 g Lanýž
- 200 g Kohoutí maso
- 100 g Olivy zelené
- 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 10 ml Citronová šťáva
- 150 ml Víno madeira
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 31 g
- Sodík 761 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 163.4 mg
- Draslík 334.7 mg
- Vláknina 1615 mg
- Vitamín A 1615 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso spolu se slaninou umeleme na strojku. Osolíme, opepříme a přidáme špetku mletého muškátového oříšku. Do masa vmícháme vejce a žloutek. Přilijeme smetanu a vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme menší knedlíčky, které vaříme v osolené vodě asi 5 minut.
-
2
Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém orestujeme žampiony a lanýže pokrájené na proužky.
-
3
Do pekáčku vložíme knedlíčky, orestované houby, kohoutí maso a rozpůlené olivy bez pecek. Mouku rozmícháme ve vývaru, přilijeme víno a vlijeme do pekáčku. Zakápneme citronovou šťávou a dáme zapéct. Pečeme asi 35 až 40 minut.