Praline semifreddo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 36 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 191.8 mg
- Draslík 26.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Croccante nadrtíme pomocí válečku. Smetanu ušleháme do polotuha.
-
2
Žloutky ušleháme s 25 g moučkového cukru do krému. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, ke kterému přidáme zbytek moučkového cukru.
-
3
Žloutkový krém vmícháme do smetany a celou směs pak opatrně zamícháme ke sněhu z bílků. Přimícháme i croccante a likér.
-
4
Šest kovových forem o průměru 8 cm vyložíme dvěma dlouhými proužky alobalu, naplníme je připraveným krémem, vršek zakryjeme alobalem a dáme mrazit na 24 hodin.
-
5
Před podáváním necháme 5 minut odstát, poté vyjmeme semifreddo za přečnívající proužky alobalu a ihned podáváme.