Praline semifreddo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 90 g Cukr moučkový
  • 150 g Croccante
  • 600 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 24 ml Likér mandlový - Amaretto
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 191.8 mg
  • Draslík 26.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Croccante nadrtíme pomocí válečku. Smetanu ušleháme do polotuha.

  • 2

    Žloutky ušleháme s 25 g moučkového cukru do krému. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, ke kterému přidáme zbytek moučkového cukru.

  • 3

    Žloutkový krém vmícháme do smetany a celou směs pak opatrně zamícháme ke sněhu z bílků. Přimícháme i croccante a likér.

  • 4

    Šest kovových forem o průměru 8 cm vyložíme dvěma dlouhými proužky alobalu, naplníme je připraveným krémem, vršek zakryjeme alobalem a dáme mrazit na 24 hodin.

  • 5

    Před podáváním necháme 5 minut odstát, poté vyjmeme semifreddo za přečnívající proužky alobalu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu