Artyčoková frittata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 45 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 400 g Artyčoky sterilované
  • 175 g Fazole Fava
  • 12 g Petržel kudrnka
  • 36 ml Olej olivový
  • 500 ml Voda pitná
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 587.6 mg
  • Vláknina 17978.9 mg
  • Vitamín A 17978.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole necháme 2 minuty povařit v osolené vodě, poté slijeme a zbavíme je slupek.

  • 2

    Cibuli pokrájíme na půlkolečka. Srdíčka artyčoků na plátky o 5 mm, tuhé části odstraníme. Cibuli osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme artyčoky a fazole a necháme povařit.

  • 3

    Vejce rozšleháme s petrželí, strouhaným sýrem, muškátem. Vše osolíme a opepříme a necháme na mírném plameni povařit na pánvi se zeleninou. Vaříme do ztuhnutí 3/4 směsi.

  • 4

    Dopečeme pod grilem. Podáváme vychladlé, pokrájené na dílky.

Komentáře k receptu