Artyčoková frittata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 22 g
- Sodík 258 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 587.6 mg
- Vláknina 17978.9 mg
- Vitamín A 17978.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole necháme 2 minuty povařit v osolené vodě, poté slijeme a zbavíme je slupek.
-
2
Cibuli pokrájíme na půlkolečka. Srdíčka artyčoků na plátky o 5 mm, tuhé části odstraníme. Cibuli osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme artyčoky a fazole a necháme povařit.
-
3
Vejce rozšleháme s petrželí, strouhaným sýrem, muškátem. Vše osolíme a opepříme a necháme na mírném plameni povařit na pánvi se zeleninou. Vaříme do ztuhnutí 3/4 směsi.
-
4
Dopečeme pod grilem. Podáváme vychladlé, pokrájené na dílky.