Suppli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1585 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 106 g
- Sodík 1381 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 163.9 mg
- Draslík 171.1 mg
- Vláknina 5705.2 mg
- Vitamín A 5705.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar přivedeme k varu a necháme na mírném plameni vařit.
-
2
Na rozehřátém másle osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme rýži a krátce osmahneme. Přilijeme naběračku vývaru a necháme vařit do vyvaření, postupně přiléváme vývar. Hotová rýže je al dente.
-
3
Odstavíme z plotny, vmícháme strouhaný parmezán a vejce. Vše osolíme a opepříme a necháme rozetřené na plechu vystydnout.
-
4
Vychladlé těsto rozdělíme na přibližně 18 kousků, každý v ruce zploštíme, doprostřed dáme kostičku mozzarelly a kousek bazalky, pečlivě zabalíme do knedlíčku. Ten obalíme ve strouhance a dáme na plech.
-
5
Připravené krokety osmažíme na dobře rozpáleném oleji cca 4-5 minut každou.