Pečený mečoun po sicilsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 24 g Strouhanka
  • 12 g Bazalka
  • 60 g Olivy černé
  • 3 g Ančovičky konzervované
  • 480 g Filé z mečouna
  • 6 g Kapary
  • 80 ml Olej olivový
  • 24 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 47.4 mg
  • Draslík 611.1 mg
  • Vláknina 3771.8 mg
  • Vitamín A 3771.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si marinádu ze 40 ml oleje, citronové šťávy a 6 g bazalky. Osolíme, opepříme a dáme do zapékací mísy. Do marinády naskládáme plátky mečouna a necháme 15 minut marinovat z každé strany. Troubu necháme ohřát na 230°C.

  • 2

    Pokrájené olivy, kapary, rajčata, bazalku, ančovičky a zbylý olej smícháme dohromady. Opepříme a osolíme. Směs dobře promícháme.

  • 3

    Připravenou směsí potřeme plátky masa a posypeme strouhankou.

  • 4

    Pečeme 20 minut.

  • 5

    Servírujeme teplé, jako příloha je vhodný chléb.

Komentáře k receptu