Zapékaná nádivka pro obyčejné teplé paštiky
Suroviny
- 125 g Játra telecí
- 80 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 g Slanina vepřová
- 125 g Telecí kýta
- 30 g Lanýž
- 50 ml Hovězí vývar základní
- 100 ml Víno madeira
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Tymián sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2294 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 157 g
- Sodík 2218 mg
- Bílkoviny 95 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 1806.6 mg
- Draslík 2565.1 mg
- Vláknina 3060 mg
- Vitamín A 3060 mg
- Vitamín B6 3.6 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 105.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu, telecí maso a játra nakrájíme na malé kostičky, šalotku a lanýže nasekáme nadrobno.
-
2
Na pánvi rozpustíme polovinu másla a slaninu zprudka opečeme. Přidáme telecí maso a krátce orestujeme. Teprve nyní přidáme játra, lanýže a šalotku. Promícháme a přidáme tymián, bobkový list, sůl a pepř. Restujeme asi 5 minut.
-
3
Pánev stáhneme z ohně a směs v pánvi rozmixujeme nebo umeleme na strojku. Do mletého masa přidáme žloutky, máslo, přilijeme víno, trochu vývaru a zasypeme moukou. Vše vložíme do zapékací misky a uhladíme stěrkou.
-
4
Doba zapékání je přibližně 20-30 minut.