Kuřecí čorba s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Brambory
  • 4 ks Pórek
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 281 mg
  • Draslík 974.8 mg
  • Vláknina 10447.5 mg
  • Vitamín A 10447.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.8 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, umyjeme a dáme vařit do osolené vody.

  • 2

    Bílý konec pórku nakrájíme na kolečka a s brambory nakrájenými na kostky uvaříme zvlášť doměkka. Měkké brambory a pórek scedíme a rozmačkáme.

  • 3

    Uvařené kuře opatrně vyjmeme a do vývaru zamícháme rozmačkané brambory s pórkem, zamícháme a vaříme. Maso obereme, pokrájíme na menší kousky a vložíme zpět.

  • 4

    Z mouky a másla si připravíme hladkou světlou jíšku, kterou zavaříme do polévky. Krátce povaříme, odstavíme a nakonec do čorby zamícháme smetanu s rozšlehanými žloutky.

  • 6

Komentáře k receptu