Perkelt z králičího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Králičí maso
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 438 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 154.6 mg
  • Draslík 1002.3 mg
  • Vláknina 1037 mg
  • Vitamín A 1037 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dozlatova. Přidáme omyté, osušené porce králíka, osmahneme a vmícháme mletou papriku. Osolíme, zalijeme trochou vývaru a dusíme. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vínem a vývarem.

  • 2

    Po chvíli přidáme očištěnou, na proužky nakrájenou papriku a vše dusíme doměkka.

Komentáře k receptu