Humr s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 4 g
- Sodík 1351 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 356.3 mg
- Draslík 1466.5 mg
- Vláknina 9582.5 mg
- Vitamín A 9582.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.6 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme větší hrnec s vodou, do které dáme cibuli, 3 dl bílého vína, sůl a očištěnou kořenovou zeleninu.
-
2
Vodu se zeleninou přivedeme do varu, uchopíme živého, umytého humra za ocas a rychle ho hodíme po hlavě do vařící vody, aby se netrápil.
-
3
Humra vaříme 20 minut, vývar i s humrem necháme vychladnout.
-
4
Maso vybereme z krunýře a nakrájíme na kostky.
-
5
Humra servírujeme na talíři s plátky citronu.