Telecí játrová paštika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 16 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 530.5 mg
- Draslík 459.4 mg
- Vláknina 447.9 mg
- Vitamín A 447.9 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí játra ponoříme do mléka na 2 hodiny. Pak je vytáhneme, osušíme a nakrájíme na menší kostky.
-
2
Na větší pánvi rozpustíme na kostky pokrájenou slaninu, přidáme k ní játra a společně opečeme. Pak k opečeným játrům přidáme natvrdo pokrájená vajíčka, nakrájenou cibuli a vše pomeleme na masovém strojku.
-
3
Směs dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, hořčici a citrónovou šťávu.
-
4
Paštiku dobře promícháme dohladka a dáme vychladit do lednice.
-
5