Hovězí maso dušené v mrkvi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 g Muškátový květ
  • 750 g Hovězí maso přední
  • 150 g Tuk
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Cukr krupice
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1200 g Mrkev kořen
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 297 g
  • Sodík 1248 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 60.8 mg
  • Draslík 249.5 mg
  • Vláknina 7632.4 mg
  • Vitamín A 7632.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g (3-4ks na porci).

  • 2

    Maso vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, přidáme poloviční dávku tuku, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme do poloměkka.

  • 3

    K poloměkkému masu přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev.

  • 4

    Z druhé poloviny tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, okořeníme ji muškátovým květem, za stálého míchání přidáme k masu a za občasného promíchání dusíme doměkka.

  • 5

    Nakonec přidáme cukr, přisolíme a vše podusíme.

Komentáře k receptu