Hovězí maso dušené v mrkvi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 297 g
- Sodík 1248 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 60.8 mg
- Draslík 249.5 mg
- Vláknina 7632.4 mg
- Vitamín A 7632.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g (3-4ks na porci).
-
2
Maso vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, přidáme poloviční dávku tuku, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme do poloměkka.
-
3
K poloměkkému masu přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev.
-
4
Z druhé poloviny tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, okořeníme ji muškátovým květem, za stálého míchání přidáme k masu a za občasného promíchání dusíme doměkka.
-
5
Nakonec přidáme cukr, přisolíme a vše podusíme.