Vepřová panenka na koňaku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová panenka
  • 200 g Chřest bílý
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 ml Martell cognac
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 701 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 1257.9 mg
  • Vláknina 7577.3 mg
  • Vitamín A 7577.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou vepřovou panenku zalijeme koňakem a necháme nejméně 1 hodinu marinovat.

  • 2

    Potom maso nakrájíme na nudličky a spolu s plátky česneku zprudka opečeme na části oleje. Přidáme očištěný chřest, oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli a přilijeme trochu sójové omáčky. Vše znovu osmahneme.

  • 3

    Očištěnou, na silnější kolečka nakrájenou cuketu opečeme na oleji, přidáme omytá, nakrájená rajčata, rozmarýn a nakonec loupaná rajčata. Chvíli povaříme a podáváme k hotovému masu.

Komentáře k receptu