Vepřová panenka plněná krevetami
Suroviny
- 120 g Krevety tygří - loupané
- 400 g Vepřová panenka
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 g Šunka dušená
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 0.5 ks Zelí čínské
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 šálek Kukuřice mražená
- 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 23 g
- Sodík 614 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 135.5 mg
- Draslík 814.4 mg
- Vláknina 4539.8 mg
- Vitamín A 4539.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou vepřovou panenku rozklepeme na plátky, osolíme a opepříme. Na maso položíme plátky sýru a na ně plátky šunky. Na šunku položíme listy omytého čínského zelí a očištěné a omyté krevety. Plátky svineme do rolády, dobře upevníme a propíchneme špejlí.
-
2
Připravené rolády opečeme na pánvi na rozpáleném oleji po všech stranách a potom je dáme zapéct do trouby.
-
3
Měkké maso vyjmeme a do pánve přidáme kukuřici, hořčici a přilijeme smetanu. Vše krátce povaříme.
-
4
Plněnou panenku nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.