Vepřová panenka plněná krevetami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Krevety tygří - loupané
  • 400 g Vepřová panenka
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.5 ks Zelí čínské
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Kukuřice mražená
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 614 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 135.5 mg
  • Draslík 814.4 mg
  • Vláknina 4539.8 mg
  • Vitamín A 4539.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou vepřovou panenku rozklepeme na plátky, osolíme a opepříme. Na maso položíme plátky sýru a na ně plátky šunky. Na šunku položíme listy omytého čínského zelí a očištěné a omyté krevety. Plátky svineme do rolády, dobře upevníme a propíchneme špejlí.

  • 2

    Připravené rolády opečeme na pánvi na rozpáleném oleji po všech stranách a potom je dáme zapéct do trouby.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a do pánve přidáme kukuřici, hořčici a přilijeme smetanu. Vše krátce povaříme.

  • 4

    Plněnou panenku nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu