Rybízová omáčka na makrely

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rybíz červený
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 ml Mléko plnotučné
  • 400 ml Voda pitná
  • 300 ml Víno bílé
  • 100 ml Omáčka rybí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 2007 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 338.9 mg
  • Draslík 287.3 mg
  • Vláknina 4930 mg
  • Vitamín A 4930 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 134.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na hlubší pánvi rozpustíme 50 g másla, přisypeme mouku, promícháme a krátce orestujeme. Přilijeme vroucí vodu, horké mléko, osolíme a metlou opatrně vmícháme žloutky. Vaříme asi 10 minut a odstavíme z ohně.

  • 2

    Do odstavené omáčky vmícháme 150 g másla, rybí omáčku a rybíz, který jsme předem povařili 4 minuty v bílém víně.

Komentáře k receptu