Rybízová omáčka na makrely
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 48 g
- Sodík 2007 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 338.9 mg
- Draslík 287.3 mg
- Vláknina 4930 mg
- Vitamín A 4930 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 134.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na hlubší pánvi rozpustíme 50 g másla, přisypeme mouku, promícháme a krátce orestujeme. Přilijeme vroucí vodu, horké mléko, osolíme a metlou opatrně vmícháme žloutky. Vaříme asi 10 minut a odstavíme z ohně.
-
2
Do odstavené omáčky vmícháme 150 g másla, rybí omáčku a rybíz, který jsme předem povařili 4 minuty v bílém víně.