Skopové po řecku
Suroviny
- 500 g Skopová plec
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 29 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 137 mg
- Vláknina 4539.5 mg
- Vitamín A 4539.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté skopové maso nakrájíme na kostky a spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí osmažíme na oleji. Přidáme rozetřený česnek, poprášíme hladkou moukou, zalijeme vínem a rozmícháme. Přidáme rajčatový protlak, osolíme, okořeníme a zprudka přivedeme k varu. Dále dusíme zvolna pod pokličkou.
-
2
Během dušení maso občas zamícháme a podle potřeby podlijeme vodou. Před podáváním vyjmeme celé koření.
-
3
Vhodnou přílohou je dušená rýže.