Krevetová omáčka
Suroviny
- 10 g Tymián čerstvý
- 80 g Krevety tygří - loupané
- 180 g Máslo čerstvé
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Petržel kudrnka
- 800 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 ks Bobkový list
- 5 ks Hřebíček
- 0.5 ks Cibule
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 62 g
- Sodík 78 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 155 mg
- Draslík 69.9 mg
- Vláknina 2964.2 mg
- Vitamín A 2964.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 250.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Podlijeme horkou smetanou, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, pokrájenou cibuli, hřebíček, posekanou petrželku, bobkový list a tymián. Za občasného míchání vaříme 30 minut.
-
2
Hotovou omáčku scedíme přes jemné sítko a vmícháme krevetové máslo.
-
3
Krevetové máslo vyrobíme tak, že uvaříme 80 g loupaných krevet ve slané vodě, ostrým nožem posekáme najemno a vmícháme do 120 g čerstvého másla.