Krevetová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Tymián čerstvý
  • 80 g Krevety tygří - loupané
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 800 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Hřebíček
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 155 mg
  • Draslík 69.9 mg
  • Vláknina 2964.2 mg
  • Vitamín A 2964.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 250.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Podlijeme horkou smetanou, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, pokrájenou cibuli, hřebíček, posekanou petrželku, bobkový list a tymián. Za občasného míchání vaříme 30 minut.

  • 2

    Hotovou omáčku scedíme přes jemné sítko a vmícháme krevetové máslo.

  • 3

    Krevetové máslo vyrobíme tak, že uvaříme 80 g loupaných krevet ve slané vodě, ostrým nožem posekáme najemno a vmícháme do 120 g čerstvého másla.

Komentáře k receptu