Haše z pečeného vepřového masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 39 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 77.8 mg
- Draslík 19.2 mg
- Vláknina 496.3 mg
- Vitamín A 496.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pečené vepřové maso i s trochou vypečené šťávy nebo vývaru umeleme.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji šťávou z pečeného masa zředěnou vodou, rozšleháme a povaříme do zhoustnutí.
-
3
Potom do omáčky vložíme mleté maso, na plátky nakrájenou, vodou navlhčenou a rozmělněnou žemli, osolíme, opepříme a chvíli podusíme.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.