Haše z pečeného vepřového masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Vepřové maso pečené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Žemle tuková
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 77.8 mg
  • Draslík 19.2 mg
  • Vláknina 496.3 mg
  • Vitamín A 496.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečené vepřové maso i s trochou vypečené šťávy nebo vývaru umeleme.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji šťávou z pečeného masa zředěnou vodou, rozšleháme a povaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Potom do omáčky vložíme mleté maso, na plátky nakrájenou, vodou navlhčenou a rozmělněnou žemli, osolíme, opepříme a chvíli podusíme.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu