Jehněčí na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí maso
  • 250 g Houby čerstvé
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 163 mg
  • Draslík 337.2 mg
  • Vláknina 4699.8 mg
  • Vitamín A 4699.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1906.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté přední jehněčí maso i s kostmi nasekáme na kousky, znovu omyjeme a po všech stranách osmažíme na oleji.

  • 2

    Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji dorůžova a vmícháme rajčatový protlak, trochu vody, osolíme a zvolna dusíme pod pokličkou.

  • 3

    K téměř měkkému masu vmícháme očištěné, na plátky nakrájené houby a dusíme dál. Po chvíli přidáme mouku rozetřenou s máslem a dusíme do úplného změknutí masa.

  • 4

    Před podáváním pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu