Jehněčí na houbách
Suroviny
- 800 g Jehněčí maso
- 250 g Houby čerstvé
- 10 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Cibule
- 0.5 šálek Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 27 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 163 mg
- Draslík 337.2 mg
- Vláknina 4699.8 mg
- Vitamín A 4699.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1906.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté přední jehněčí maso i s kostmi nasekáme na kousky, znovu omyjeme a po všech stranách osmažíme na oleji.
-
2
Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji dorůžova a vmícháme rajčatový protlak, trochu vody, osolíme a zvolna dusíme pod pokličkou.
-
3
K téměř měkkému masu vmícháme očištěné, na plátky nakrájené houby a dusíme dál. Po chvíli přidáme mouku rozetřenou s máslem a dusíme do úplného změknutí masa.
-
4
Před podáváním pokrm posypeme nasekanou petrželkou.