Hovězí maso v ostré směsi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1288 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 85.4 mg
  • Vláknina 3342.5 mg
  • Vitamín A 3342.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na hranolky a za stálého míchání smažíme na oleji, až se šťáva vydusí. Zaprášíme moukou a mletou paprikou a znovu osmahneme. Podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme do poloměkka.

  • 2

    Potom k masu přidáme kečup, očištěné, nasekané feferonky, opepříme a dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec do pokrmu vmícháme na kostičky nakrájenou okurku a oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli. Vše podusíme ještě 5 minut.

Komentáře k receptu