Hovězí maso v ostré směsi
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
- 200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Cibule
- 2 ks Feferony
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1288 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 72.5 mg
- Draslík 85.4 mg
- Vláknina 3342.5 mg
- Vitamín A 3342.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na hranolky a za stálého míchání smažíme na oleji, až se šťáva vydusí. Zaprášíme moukou a mletou paprikou a znovu osmahneme. Podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme do poloměkka.
-
2
Potom k masu přidáme kečup, očištěné, nasekané feferonky, opepříme a dusíme doměkka.
-
3
Nakonec do pokrmu vmícháme na kostičky nakrájenou okurku a oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli. Vše podusíme ještě 5 minut.