Myslivecká omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Želatina
  • 50 ml Olej olivový
  • 150 ml Rajčatová šťáva
  • 200 ml Víno bílé
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 50 ml Martell cognac
  • 1 ks Šalotka
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 490.3 mg
  • Vláknina 1805.5 mg
  • Vitamín A 1805.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampióny nakrájíme na plátky a šalotku nadrobno.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme žampióny, šalotku a lehce orestujeme. Zasypeme moukou a ještě restujeme 2 minuty. Podlijeme koňakem, vínem, vývarem a povaříme 15 minut. Vaříme nezakryté, aby se část tekutiny odpařila. Nakonec vmícháme rajčatovou omáčku a želatinu. Posypeme sekanou petrželkou a povaříme ještě 5 minut.

Komentáře k receptu