Srnčí žebírka se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Srnčí maso
  • 60 g Slanina vepřová
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 482 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 138.2 mg
  • Draslík 1625.4 mg
  • Vláknina 27250 mg
  • Vitamín A 27250 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěného a omytého srnčího hřbetu nasekáme kotlety, částečně je odkostíme a mírně naklepeme. Zalijeme 2 lžícemi vína a olejem, přidáme koření a necháme do druhého dne v chladničce proležet.

  • 2

    Druhý den maso necháme okapat, osolíme a zprudka je opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.

  • 3

    Na hranolky nakrájenou slaninu a očištěné, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na másle a směs poklademe na žebírka.

  • 4

    Do oleje od opékání přidáme 4 lžíce vody a zbylé víno a za stálého míchání necháme přejít varem. Osolíme a omáčkou podlijeme žebírka.

Komentáře k receptu