Litevská bramborová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 400 g Brambory
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šťovík
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Párky jemné
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 120.2 mg
  • Draslík 516.1 mg
  • Vláknina 5406 mg
  • Vitamín A 5406 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, na kousky nakrájené brambory uvaříme doměkka, přilijeme horké mléko a brambory rozšťoucháme na kaši.

  • 2

    Do kaše přidáme omytý, nasekaný celer, šťovík, na kostičky nakrájenou slaninu, žloutek a na nudličky nakrájený párek.

  • 3

    Nakonec do polévky přidáme zakysanou smetanu, ale nerozmícháme ji, aby zůstala na povrchu.

Komentáře k receptu