Polévka Bonne Femme

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 150 g Pórek
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 0.5 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1277 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 41 mg
  • Draslík 610 mg
  • Vláknina 9889.8 mg
  • Vitamín A 9889.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme podélně na plátky. Pórek očistíme, omyjeme a bílou část nakrájíme na jemno.

  • 2

    V hrnci rozpustíme 50 g másla, přidáme pórek, potom brambory a nakonec vložíme očištěnou, nakrájenou a předem povařenou kořenovou zeleninu. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka.

  • 3

    Nakonec do hotové polévky vmícháme smetanu.

  • 4

    Podáváme s nudličkami žemle osmaženými na zbylém másle.

Komentáře k receptu