Králičí stehna na zelenině

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Králičí maso
  • 80 g Slanina vepřová
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hrášek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 382 g
  • Sodík 879 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 174.8 mg
  • Draslík 1270 mg
  • Vláknina 15074 mg
  • Vitamín A 15074 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí stehna omyjeme, osušíme a vetřeme do nich sůl a pepř. Na pánvi na oleji vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a stehýnka na ní opečeme.

  • 2

    Zeleninu očistíme, celer a mrkev nakrájíme na kostky a cibuli nasekáme. Vše spolu s hráškem přidáme k masu a krátce osmahneme. Přilijeme víno a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby přilijeme trochu vody.

  • 3

    Zeleninový základ zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve smetaně a povaříme. Pokrm podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu