Králičí pečínka na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Králičí maso
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 660 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 218.2 mg
  • Draslík 1122.8 mg
  • Vláknina 941.8 mg
  • Vitamín A 941.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytého a osušeného králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a polijeme citronovou šťávou. Maso necháme asi 1 hodinu marinovat.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém másle a oleji opečeme porce králíka po všech stranách. Když se na mase vytvoří kůrčička, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme ji a maso podlijeme vodou (nebo vývarem). Vložíme do trouby a pečeme doměkka.

  • 3

    Před koncem pečení přilijeme smetanu a promícháme s porcemi masa.

Komentáře k receptu