Páj s brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Vepřové maso libové
  • 180 g Brokolice
  • 100 g Sýr Čedar
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 250 g Listové těsto
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.23 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 719 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 553 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 826.4 mg
  • Vláknina 13769.2 mg
  • Vitamín A 13769.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1271.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpálíme olej a rozpustíme máslo. Vepřové maso nakrájíme na kostičky, vložíme na pánev a restujeme 5 minut.

  • 2

    Cibuli pokrájíme nadrobno a přisypeme k masu. Restujeme další 3 minuty. Maso s cibulí poprášíme moukou, promícháme a podlijeme vývarem s mlékem. Jakmile se směs začne vařit, přidáme růžičky brokolice, strouhaný sýr, posekané ořechy a na čtvrtky pokrájené brambory. Osolíme, opepříme a vaříme 5 minut.

  • 3

    Směs z pánve vlijeme do pekáčku. Z listového těsta vyválíme placku a ořízneme na velikost pekáčku. Placku vložíme do pekáčku jako "pokličku", propíchneme 2x vidličkou, aby mohla unikat pára, potřeme vodou a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 25 minut.

  • 4

    Podáváme jako samostatný chod s čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu