Bílá hrášková polévka
Suroviny
- 400 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 l Vývar zeleninový
- 0.5 šálek Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1615 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 106.2 mg
- Draslík 451.4 mg
- Vláknina 11215.5 mg
- Vitamín A 11215.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nasucho opraženou hladkou mouku, zamícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme a povaříme asi 15 minut.
-
2
Potom vsypeme okapaný hrášek a povaříme ještě 2 minuty. Odstavíme z plotny a přilijeme mléko rozkvedlané se žloutkem.
-
3
Nakonec přisypeme nasekanou petrželku a podáváme.