Páj s ledvinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 450 g Hovězí maso zadní
  • 150 g Vepřové ledvinky
  • 250 g Listové těsto
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 150 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 12 ks Šalotka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 898 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 483 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 265 mg
  • Draslík 2092.4 mg
  • Vláknina 5104.3 mg
  • Vitamín A 5104.3 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso a ledvinky nakrájíme na kostičky, brambory na silnější plátky.

  • 2

    Na pánvi ropálíme olej, přisypeme krájené maso s ledvinkami a restujeme 5 minut. Přidáme šalotku a restujeme další 3 minuty. Zasypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem a pivem. Vaříme 15 minut.

  • 3

    Do masové směsi nasypeme brambory, osolíme a opepříme. Na mírném ohni vaříme 45 minut. Obsah pánve vlijeme do pekáčku.

  • 4

    Listové těsto rozválíme, ořízneme na velikost pekáčku a těstem pekáček přiklopíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při maximální teplotě 20 minut.

  • 5

    Podáváme s čerstvým salátem.

Komentáře k receptu